Finse- en infrarood sauna

Redenen om gebruik te maken van de Finse sauna

De Finse sauna zorgt voor een betere doorbloeding, stralende huid, reiniging van de huid en heeft een positieve invloed op de ademhaling en het immuunsysteem De Finse sauna zorgt ook voor een verbetering van de totale weerstand door het afvoeren van schadelijke afvalstoffen in het lichaam.

Finse Sauna

€ 6,-

U kunt dan 2 uur gebruik maken van deze sauna.


Wanneer is het verstandiger geen gebruik te maken van de Finse sauna?

Bij acute ontstekingen en bij ongewenste activering van chronische ontsteking. Daarnaast ontraden wij u het af bij stofwisselingcrises. In geval van blessures, ziektebeelden, implantaten is het belangrijk eerst uw behandelend arts/specialist te raadplegen.

Hoe te gebruiken

Het gebruik van de Finse sauna bestaat vaak uit meerdere sessies van circa 10 minuten. Neem hiervoor alle tijd.

Allereerst dient u voordat u de sauna binnengaat een douche te nemen. Hiermee maakt u de huid vochtig waardoor het transpireren wordt vergemakkelijkt. Leg vervolgens een handdoek of een badlaken op de bank en ga daar op zitten.

De aanbevolen temperatuur ligt tussen de 80°C en 90°Celsius en maximaal 100°C. Gooi vervolgens wat water op de stenen en blijf rustig zitten. Nadat u water op de stenen heeft gegooid neemt de vochtige hitte toe. Na een verblijf van circa 10 minuten verlaat u de sauna om een koude douche Ook kunt u er voor kiezen om buiten de sauna op kamertemperatuur rustig te gaan zitten. Wat water drinken kan, maar beslist géén alcohol!

Een tweede sessie

Ga nadat u voldoende bent afgekoeld opnieuw de sauna in voor een tweede sessie. U zult merken dat de sauna dan nog warmer is dan de eerste keer. Het stimuleert uw bloedsomloop en geeft u een ontspannen gevoel.

Verlaat vervolgens weer na circa 10 minuten de sauna en herhaal de afkoelingsprocedure zoals eerder werd beschreven. Luister bij het verwarmen van uw lichaam altijd naar “de taal van uw eigen lichaam” en verlaat uw sauna indien u zich niet goed voelt.

Als u klaar bent met de sessies wast u uw lichaam met zeep en spoel vervolgens uw lichaam goed af, neem daarna weer de tijd om goed af te koelen en trek vervolgens uw kleding weer aan. Goed afkoelen voorkomt dat u in uw kleding nog even blijft transpireren.

Wees echter voorzichtig met een te snelle afkoeling want een te snelle verandering van de hitte in het ijskoude kan zelfs teveel zijn voor een gezonde persoon en wordt afgeraden. Het is beter even de polsslag te laten bijkomen voordat u een ijskoude douche neemt. Mensen met hartproblemen e.d. moeten deze wijze van afkoelen vermijden, raadpleeg bij twijfel altijd eerst uw arts.

Redenen om gebruik te maken van de Infrarood sauna

Er zijn verschillende redenen om gebruik te maken van een infrarood sauna. Een veel voorkomende reden is uit medisch oogpunt, zoals spier en gewrichtspijnen, reuma, artrose, stress, vermoeidheid, cellulitis, afvoer toxische stoffen, acne, psoriasis, eczeem, hoge bloeddruk, fibromyalgie en verkoudheid. De personen die hier last van hebben, hebben veel baat bij het gebruik van een infrarood sauna. Infrarood sauna’s zorgen ook voor een verbetering van de totale weerstand door het afvoeren van schadelijke afvalstoffen in het lichaam, een betere doorbloeding en het is goed voor uw huid.

Infrarood Sauna € 5,- 30 minuten in de infrarood sauna. Wij adviseren u ook niet langer dan 30 minuten gebruik te maken van deze sauna.

 

Hoe te gebruiken

U kunt er gebruik van maken zo vaak als u prettig vindt. Dit kan 1 keer per week zijn, om de paar dagen of elke dag. Het hangt vooral af van wat u prettig vindt. U kunt er 20 tot 30 minuten in gaan.

U dient droog of afgedroogd de sauna in te gaan. Voor het gebruik van de infrarood sauna is het verstandig om wat te drinken ( water of thee ). Na het zweten, lauwwarm douchen en u voelt zich als herboren.

Wanneer is het verstandiger geen gebruik te maken van de infrarood sauna
Bij acute ontstekingen en bij ongewenste activering van chronische ontsteking. Daarnaast ontraden wij u het af bij stofwisselingcrises. In geval van blessures, ziektebeelden, implantaten is het belangrijk eerst uw behandelend arts/specialist te raadplegen.

Infraroodstraling

Bij infrarood wordt gesproken over verschillende golflengtes, maar wat houd dit nu precies in?

IR-A = korte golf
IR-B = midden golf
IR-C = lange golf
Korte golf is het krachtigste van de drie, lange golf de minst krachtige. Hoe krachtiger de straling is, hoe dieper het inwerkt op de huid.

IR-A, of korte golf, dringt dus het diepste door. Dankzij deze diepe werking heeft de korte golf straling een helende en pijnverlichtende werking op spieren en gewrichten. Lange golf straling dringt minder diep door, maar daar door kan men langer in de straling blijven zitten.

Type infrarood sauna

Onze Full-spectrumstralers hebben een volledig spectrum van zowel korte golf 27% (IR-A), midden golf 58 % (IR-B) en lange golf 15% (IR-C). Dankzij de hoge kerntemperatuur van de straler creëert hij de korte golf straling met dieptewerking. Deze dieptewerking werkt tot een diepte van 4 á 5 mm. Full- spectrum stralers gloeien rood op (vergelijkbaar met de rode Philips lamp van vroeger). Men kan de stralers reduceren omdat ze zijn vervaardigd van keramisch glas met zogenaamde Robax Filter. Deze Robax filter bevordert een gelijkmatige verdelijng van de infrarood straling op het lichaam. De full spectrum sauna hoeft niet opgewarmd te worden omdat de dieptewerking van de kortegolf direct voelbaar is.

Sauna & afslanken

Veel mensen vragen zich af of je kunt afslanken in een sauna. Het is namelijk mogelijk, om op gezonde wijze af te slanken in een infrarood sauna. U hoeft daarvoor geen extra inspanningen te leveren. De lange golf infrarood sauna is een gezonde oplossing voor gewichtsverlies zonder direct lichamelijke inspanning uit te oefenen. In de infrarood sauna kunnen zo’n 400 tot 600 calorieën verbrand worden in slechts 30 minuten.

In een lange golf infrarood sauna, kan een normaal persoon ongeveer een halve liter zweet verliezen gedurende een sessie van 30 minuten. Dat is vergelijkbaar met het rennen van 4-5 km. Gewichtsverlies is slechts een van de vele voordelen van regelmatig gebruik van lange golf infrarood sauna’s.

Sauna & zwangerschap

De sauna is een uitstekende manier om te ontspannen. U zweet – letterlijk – alle zorgen en onrust uit uw lichaam. Maar nu u zwanger bent zult u waarschijnlijk afvragen of die hitte in de sauna wel geschikt is voor uw ongeboren kindje. Wees gerust: ook als u zwanger bent, is saunabezoek geen probleem. Er zijn echter wel een paar kleine aandachtspunten.

Het belangrijkste bij saunabezoek tijdens de zwangerschap is eigenlijk: niet doen als u vóór uw zwangerschap ook niet ging. De saunagang is in principe geen probleem, als uw lichaam al gewend is aan de plotselinge temperatuurswisselingen en de grote hitte. Bety u nog nooit naar de sauna geweest, of in ieder geval niet regelmatig, dan is het niet zo handig om tijdens uw zwangerschap uit te proberen of u het lekker vindt. Uw eigen lichaam is immers niet gewend aan de temperatuursschommelingen, dus van uw ongeboren kindje is het dan zeker teveel gevraagd. Ging u vóór uw zwangerschap al regelmatig, dan kunt u dit gewoon blijven doen. Wel na de eerste 14 weken is het advies van doktoren.

Douchegelegenheid in beide sauna’s

U kunt zich in beide sauna’s douchen en omkleden. Dit is gescheiden van de kleedkamers.

Kom 2 weken gratis proef sporten* Start direct

*Life PowerBase valt niet onder de proefperiode van 2 weken