Aikido / Jiu Jitsu Maasland

Aikido / Jiu Jitsu Maasland

JIU JITSU Jiu-jitsu, hetgeen vrij vertaald betekent "zachte of meegaande" (jiu of ju) "kunst" (jitsu), was oorspronkelijk de zelfverdedigingskunst van de Samoerai, de ridders uit het feodale Japan van een paar honderd jaar geleden. Het onzichtbare wapen dat u altijd bij u kunt dragen. In de loop van de jaren is het jiu-jitsu verder ontwikkeld en uitgegroeid tot een effectieve zelfverdedigingsmethode welke is aangepast aan de hedendaagse praktijk. Uitzonderlijke lenigheid of kracht zijn niet noodzakelijk om jiu-jitsu te beoefenen. Iedereen die gezond is van lijf en leden kan het leren. Jiu-jitsu geeft zelfvertrouwen, verbetert de algehele conditie en is bovendien een plezierige manier om te bewegen. Niet voor niets zegt men dat iedere jiu-jitsuka "drievoudig bewapend is", namelijk: Mentaal Jiu-Jitsu versterkt moed en vertrouwen en helpt bij het ontwikkelen van reflexen en doorzettingsvermogen. Fysiek Door het regelmatig trainen worden de spieren van het gehele lichaam versterkt, wordt de weerstand, het incasseringsvermogen, de flexibiliteit en het reactievermogen vergroot. Praktisch Een "altijd bij-de-hand" zelfverdedigingsmethode, die de kracht van de tegenstander gebruikt om hem te kunnen verslaan. AIKIDO Mensen die voor de eerste keer Aikido zien, hebben niet de indruk dat het hier om een vechtsport / verdedigingssport gaat. De bewegingen zijn sierlijk, vloeiend en rond van vorm, tot aan het einde van de beweging de aanvaller zich in een klem bevindt, of nog mooier, als het ware gelanceerd wordt door de verdediger. Aikido maakt een ervaren beoefenaar een niet te onderschatten tegenstander. Bij Aikido wordt verdedigd m.b.v. het principe van “meegaan in de beweging”. De door de aanvaller gebruikte kracht (en beweging) worden door de Aikidoka tegen de aanvaller zelf gebruikt. Bijzonder aan Aikido is het ontbreken van competitie. Men traint om zijn/haar techniek te verbeteren en niet om “te winnen”. Door op deze manier te trainen is het voor iedereen mogelijk om zijn /haar eigen maximum te halen. Tevens zorgt dit voor een sfeer waarin respect en elkaar helpen voorop staat. TIJDEN De lessen Aikido en Jiu Jitsu worden gegeven op: Maandagavond 21.00 en donderdagavond 21.00 door Willem van Doorn. Op zondag om 12.30-14.30 kan er vrij getraind worden. DOCENT Willem van Doorn is een enthousiaste en gedreven leraar met ruim veertig jaar aan ervaring in diverse budo en vechtsporten (3e Dan Aikido, 3e Dan Judo, 5e Dan Jiu Jitsu, 5e Dan Karate). Hiernaast is hij voor al deze sporten gecertificeerd leraar (JBN, SKN). Dus kom een keer kijken of meedoen met Aikido of Jiu Jitsu!
Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
12.30
Aikido / Jiu Jitsu Maasland
Vrij trainen
12.30
Maasland
13.00
13.30
14.00
21.00
21.30

Maandag

Donderdag

Zondag

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
12.30
Aikido / Jiu Jitsu Maasland
Vrij trainen
12.30
Maasland
13.00
13.30
14.00
21.00
21.30

Maandag

Donderdag

Zondag

Geen lessen op deze dag!
Proefles aanvragen

Vermeld in het formulier waar u graag aan zou willen deelnemen. U kunt zich inschrijven voor meerdere proeflessen.

Klik op de onderstaande knop om naar het formulier te gaan.


Sportcentrum Life bepalingen voor het lidmaatschap - Copyright © Sportcentrum Life 2015
Privacyverklaring Sportcentrum LifeGerealiseerd door Kiem Online

Sportcentrum Life
CORONA UPDATE
Beste leden van Sportcentrum Life, Met veel spijt moeten we jullie melden dat Sportcentrum Life per direct de deuren sluit tot in ieder geval 6 april. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en de overheid.

Klik hier voor onze Corona Update

De gezondheid van onze leden en medewerkers staan voorop! Bent u geïnteresseerd in een trainingsschema voor thuis, stuur ons een email op info@sportcentrumlife.nl. Wij danken u voor uw begrip en helpen u graag.

Voor verder informatie kunt u onze social media in de gaten houden.